De eerste stap naar een leercultuur
Behoud het tempo van verandering, talent en concurrentiekracht in de organisatie. Ontdek met de leercultuurscan waar... lees meer »
Behoud het tempo van verandering, talent en concurrentiekracht in de organisatie. Ontdek met de leercultuurscan waar... lees meer »
Op 1 juli 2025 wordt het minimumloon geïndexeerd met 2.4%. Daarmee stijgt het minimumuurloon van 14,06 euro naar € 14,40... lees meer »
Vallen van hoogte; een belangrijke oorzaak van letsel op de werkvloer. Check de eisen en maatregelen uit de... lees meer »
Tijdens de werkzaamheden in de vleeswarenindustrie kunnen de werknemers via de huid worden blootgesteld aan biologische agentia, zoals salmonella en tetanus. Blootstelling is mogelijk door huidcontact met vlees(delen), of met verontreinigde oppervlakken en vloeistoffen (lekwater, proceswater en afvalwater). Handschoenen zijn dan nodig om blootstelling aan kleine wondjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de nagels. Bovendien blijkt dat er bij het dragen van handschoenen beduidend minder mondcontact is.
In de Arbocatalogus Vleeswaren is vastgelegd dat handschoenen vereist zijn bij schoonmaakwerkzaamheden op de productieafdelingen en sterk aanbevolen wordt bij werkzaamheden op de vleesverwerkende afdelingen.
Dit is opgenomen in de Richtlijn Huidbescherming in de Arbocatalogus. Daar zijn ook voorschriften te vinden over:
Zie voor meer informatie de Richtlijn Huidbescherming.