Doorgeven medisch gemachtigde nu via UWV werkgeversportaal
Als werkgever bent u vaak betrokken bij beslissingen over de Ziektewet-, WIA- of WW-uitkering van uw (ex-)werknemer. U... lees meer »
Als werkgever bent u vaak betrokken bij beslissingen over de Ziektewet-, WIA- of WW-uitkering van uw (ex-)werknemer. U... lees meer »
Een succesvol team werkt niet harder, maar slimmer. Zulke teams zorgen voor betere samenwerking, meer werkplezier en... lees meer »
Het bestuur van Stichting PAWW heeft de premiebijdrage voor 2026 vastgesteld op 0,1% van het brutoloon. Het percentage... lees meer »
Tijdens de werkzaamheden in de vleeswarenindustrie kunnen de werknemers via de huid worden blootgesteld aan biologische agentia, zoals salmonella en tetanus. Blootstelling is mogelijk door huidcontact met vlees(delen), of met verontreinigde oppervlakken en vloeistoffen (lekwater, proceswater en afvalwater). Handschoenen zijn dan nodig om blootstelling aan kleine wondjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de nagels. Bovendien blijkt dat er bij het dragen van handschoenen beduidend minder mondcontact is.
In de Arbocatalogus Vleeswaren is vastgelegd dat handschoenen vereist zijn bij schoonmaakwerkzaamheden op de productieafdelingen en sterk aanbevolen wordt bij werkzaamheden op de vleesverwerkende afdelingen.
Dit is opgenomen in de Richtlijn Huidbescherming in de Arbocatalogus. Daar zijn ook voorschriften te vinden over:
Zie voor meer informatie de Richtlijn Huidbescherming.