Niet langer een ARIE verplicht bij 5000 kilo ammoniak
De vernieuwde ARIE-regeling voor bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen is in een eerdere Nieuwsbrief aan... lees meer »
De vernieuwde ARIE-regeling voor bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen is in een eerdere Nieuwsbrief aan... lees meer »
De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft voor dit jaar een aantal speerpunten aangewezen voor haar inspecties in de... lees meer »
Er is een nieuwe leverancier gevonden voor de branche RI&E voor de Vlees- en Vleeswarenbedrijven. Onze nieuwe... lees meer »
Fysieke overbelasting is één van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in de vleeswarenindustrie. Denk daarbij aan repeterende werkzaamheden, staand werk en tillen.
Kijk eens op www.vleeswarenwerkt.nl ook naar de afspraken in de eigen sector over fysieke belasting en de goede praktijken die in de arbocatalogus zijn opgenomen. Daar is ook een instrument opgenomen om de voorgeschreven verdiepende RI&E fysieke belasting uit te voeren.
Het is ook goed om te weten dat het ministerie van Sociale Zaken een grootscheepse campagne is gestart om bedrijven te ondersteunen om met fysieke belasting aan de slag te gaan. Die campagne heeft als naam: ‘Hoe top werk jij?’
Op https://www.hoetopwerkjij.nl is praktische informatie te vinden, een stappenplan, tools en een individuele test om in 5 minuten de eigen werkplek te beoordelen. Je kunt je daar ook aanmelden voor een nieuwsbrief.