X

Update vragenlijst branche RI&E

24-02-2021  |

De huidige RI&E vragenlijst is er sinds 1 mei 2017. Deze vragenlijst is door de werkgroep Arbocatalogus in het afgelopen jaar helemaal doorgelopen en ge-update naar de laatste wijzigingen in de Arbocatalogus.
Op maandag 1 maart 2021 gaan wij de nieuwe vragenlijst online zetten. Bent u nu aan het werk in de huidige lijst, geen probleem, hier kunt u gewoon mee verder gaan, ook als de nieuwe vragenlijst is gepubliceerd. U krijgt alleen de nieuwe vragenlijst als u een nieuwe RI&E aanmaakt.

Zodra de nieuwe RI&E vragenlijst is gepubliceerd is deze ook opnieuw officieel erkend door het Steunpunt RI&E. De nieuwe vragenlijst heeft dan ook een erkenning voor de Covid-module. Dat betekent dat kleine bedrijven uit deze sectoren (met 25 medewerkers of minder) die gebruik maken van dit instrument, de RI&E niet hoeven te laten toetsen. En dat scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten.

Bedrijven met meer dan 25 medewerkers (gerekend over alle vestigingen samen) dienen na het uitvoeren van de RI&E met het branche-instrument het resultaat nog te laten toetsen door een gecertificeerde Arbo deskundige.

Voor alle bedrijven, groot en klein, geldt dat het RI&E-instrument hen in staat stelt om in eigen beheer, en zonder bijkomende kosten een RI&E uit te voeren die geheel is afgestemd op de risico’s in de vleessector en vleeswarenindustrie. Ook gaat het instrument na in hoeverre de afspraken uit de Arbocatalogus in het bedrijf worden nageleefd.

De branche RI&E is hier te vinden.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer