Doorgeven medisch gemachtigde nu via UWV werkgeversportaal
Als werkgever bent u vaak betrokken bij beslissingen over de Ziektewet-, WIA- of WW-uitkering van uw (ex-)werknemer. U... lees meer »
Als werkgever bent u vaak betrokken bij beslissingen over de Ziektewet-, WIA- of WW-uitkering van uw (ex-)werknemer. U... lees meer »
Een succesvol team werkt niet harder, maar slimmer. Zulke teams zorgen voor betere samenwerking, meer werkplezier en... lees meer »
Het bestuur van Stichting PAWW heeft de premiebijdrage voor 2026 vastgesteld op 0,1% van het brutoloon. Het percentage... lees meer »
Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) meldt in haar jaarplan dat het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ in 2021 één van haar speerpunten is bij inspecties in bedrijven.
Werknemers in de vlees en vleeswarensector kunnen in aanraking komen met aroma’s, kruiden(mixen), koelstoffen, accuzuren en -gassen, schoonmaakmiddelen, kooldioxide (bij droogijs) en koolmonoxide (bij het roken van producten). En medewerkers van de technische dienst kunnen worden blootgesteld aan chemische hulpmiddelen en lasrook.
Om na te gaan of de aanpak van gevaarlijke stoffen aan de wettelijke eisen voldoet, ga dan naar de digitale zelfinspectietool Gevaarlijke stoffen. Dan kijkt u als het ware door de ogen van een arbeidsinspecteur naar uw bedrijf. Na het invullen ziet u welke zaken u op orde heeft en wat u nog kunt verbeteren.
Voor een praktische aanpak van de verbeterpunten kunt u terecht bij de vernieuwde richtlijnen en goede praktijken rond gevaarlijke stoffen in de arbocatalogus op www.vleeswerkt.nl en www.vleeswarenwerkt.nl.