Zo bouw je in 5 stappen een sterk presterend team
In de vleeswarensector draait het elke dag om kwaliteit, tempo en samenwerken. Maar of een team echt goed presteert,... lees meer »
In de vleeswarensector draait het elke dag om kwaliteit, tempo en samenwerken. Maar of een team echt goed presteert,... lees meer »
In de sectoren Vlees en Vleeswaren komt werken op hoogte vooral voor bij onderhoud, reparatie en schoonmaak.... lees meer »
In veel vleeswarenbedrijven groeien sterke vakspecialisten door naar een leidinggevende ro... lees meer »
Sociale partners hechten groot belang aan het “fit over de finish” komen van de werknemers in de Vleeswarenindustrie en daarom zijn er vorig jaar bij het tot stand komen van de huidige cao afspraken gemaakt over het duurzaam inzetbaar houden van de werknemers. De afspraak met betrekking tot duurzame inzetbaarheid vindt u in artikel 39 cao Vleeswarenindustrie febr. 2019 - febr. 2021.
In dit bewuste artikel staat: “iedere onderneming ontwikkelt een beleid om taakroulatie te stimuleren voor werknemers in functies met repeterende taken, zowel voor vaste krachten als voor flexkrachten.”
Om ondernemingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van beleid m.b.t. taakroulatie is er een zogenaamd factsheet ontwikkeld waarin op een overzichtelijke wijze relevante aandachtspunten zijn weergegeven. Tevens is er een zogenaamde onepager geschreven, die kort en bondig het begrip taakroulatie toelicht en een stappenplan bevat.