X

Innovatieve antwoorden op vragen in een snel veranderende maatschappij

11-05-2020  |

Het innovatieproject COTEMACO kan u ondersteunen om antwoorden te vinden op vragen in een steeds snellere veranderde maatschappij. En helpen bij het onderzoeken en/of ontwikkelen van innovatieve productieprocessen. In deze brochure leest u hier meer over.

COTEMACO
COTEMACO is een Europees innovatieprogramma dat voedselverwerkende MKB-bedrijven helpt de stap te maken naar de inzet van cobots (= collaboratieve robot = robot die met mensen samenwerkt) en digitale automatisering.

Het programma is verkennend van aard, bedoeld voor bedrijven die de stap overwegen, maar nog niet goed weten hoe.

Het programma dat in Nederland getrokken wordt door Foodtech Brainport, heeft een groep providers bij elkaar gebracht om alle aspecten af te dekken. Vhp human performance is één van de providers en kan u ondersteunen om uw ambities vorm te geven.

Voorbeelden van aspecten zijn:

  • Haalbaarheid (kosten, winst in efficiëntie, veiligheid, en/of voedselveiligheid)
  • De best passende technologie
  • De beste inpassing in het proces
  • Consequenties voor het personeel (human factors, resttaken en nieuwe taken, veiligheid, opleiding/kennisniveau)
  • Strategie en aanpak voor implementatie

NB: in Helmond is een zgn. fieldlab ingericht met voorbeelden van technologieën.

EU S3 Food voucher
Momenteel loopt ook het EU S3 food voucherprogramma voor MKB (250-) bedrijven in de foodindustrie. Goed om te weten is dat het COTEMACO programma en S3 Food vouchers goed te koppelen zijn.

Het programma S3 Food biedt bedrijven vouchers (= vergoeding) ter stimulering van het gebruik van hoogwaardige technologie, zoals slimme sensor systemen voor verbeterde kwaliteitscontrole, efficiënter gebruik van grondstoffen, verhoogde voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Het programma kent verschillende typen vouchers, waaronder:

  • Exploration voucher: € 15.000 bedoeld voor het testen en analyseren van toekomstige ontwikkelingen (haalbaarheidsstudie)
  • Validation voucher: € 120.000 bedoeld voor de validatie van een oplossing
  • Application vouchers: € 180.000 bedoeld voor de implementatie van nieuwe oplossingen op locatie.

Inschrijven gebeurt in ‘calls’. De calls hebben een startdatum en -tijd en de aanvragen worden op volgorde van inschrijving verwerkt. Op = op.

Inschrijvingen moeten aan meerdere voorwaarden voldoen. VHP Human performance heeft contact met een intermediair die de details kent en kan helpen met het opstellen van een inschrijving.

Aanpak
Is uw interesse gewekt en wilt u met uw bedrijf deelnemen dan kan VHP u helpen met het verder verkennen van de morgelijkheden.
U kunt contact opnemen met Jan Legters tel. 06 49052530

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer