X

ARBO-jaar 2020 van start in de Vleessector en Vleeswarenindustrie

22-01-2020  |

Zowel de Fondsen Collectieve Belangen Vlees & Vleeswaren en de Werkgroep Arbocatalogus hebben regelmatig overleg met de Inspectie SZW (ISZW) over zaken als, de Arbocatalogus en de prioriteitsgebieden van ISZW. Zo zet ISZW in 2020 extra in op Arbozorg en heeft de volgende speerpunten op het gebied van Veilig en Gezond werken: gevaarlijke stoffen, het tegengaan en voorkomen van arbeidsmarktdiscriminatie, beroepsziekten en psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Bedrijven zijn verplicht om een (actuele) RI&E te hebben met een plan van aanpak om veilig en gezond werken te stimuleren in hun bedrijf. Te vaak blijkt helaas nog maar eens dat bedrijven dit niet op orde hebben, terwijl onze sectoren al sinds jaar en dag beschikken over Branche RI&E. Het niet hebben van een RI&E komt u op hoge boetes te staan en wij hebben begrepen dat ISZW hier de komende tijd veel aandacht voor heeft.

Wilt u meer lezen over allerhande Arbo-zaken (nieuws, wetgeving e.d.) bekijk dan eens de site van https://www.arbo-online.nl/

ISZW heeft verschillende methodes om onveilige en ongezonde situaties aan te pakken, naast de bekende inspecties doet ze (zelfstandig) onderzoek en reageert zij op klachten en meldingen. Naast veilig en gezond werken zet de inspectie ook in op het thema eerlijk werk, waarbij er fors ingezet wordt op het thema Arbeidsuitbuiting en slecht werkgeverschap. Klik voor het volledig jaarplan 2020 ISZW hier.

 

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer