X

Machineveiligheid: Lintzaag

27-09-2016  |

Veilig werken is een recht van iedere medewerker. In de sector wordt gebruik gemaakt van verschillende machines en is er in de Arbocatalogus veel aandacht voor machineveiligheid. Een aantal machines zijn speciaal genoemd, bijvoorbeeld de lintzaag.

Het Sociaal Secretariaat kreeg van een bedrijf een melding dat er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een arbeidsongeval is geweest. Het ongeval is volgens de regels gemeld bij de Inspectie SZW(arbeidsinspectie). De inspectie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en het bedrijf een maatregel opgelegd. De machine moet verder beveiligd worden, zodanig dat ongevallen zoals dit niet meer voor kunnen komen. De onderneming heeft reeds uitvoerig overleg gevoerd met fabrikant en importeur van de machine om te bezien hoe de veiligheid vergroot kan worden. Fabrikant en importeur hebben aangegeven niet te weten hoe de machine qua veiligheid verder te verbeteren.

Moraal van dit verhaal een ongeluk zit in een klein hoekje en Inspectie SZW is zeer kritisch op de veiligheid van de lintzaag.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer